Indaad

Wonen

Indaad biedt wonen met begeleiding en eventueel behandeling. Dit doen we voor (jong)volwassenen met een (licht)verstandelijke beperking en meervoudige problematiek. Denk hierbij aan psychische of psychiatrische problemen, schulden, verslaving of contact met politie of justitie.

Iedereen verdient een thuis.

Wonen met een plan

Bij Indaad krijgen cliënten een woonplek, woonbegeleiding en ambulante begeleiding (buitenshuis). We werken aan doelen voor de toekomst. Daarbij bieden we ondersteuning bij alle leefgebieden.

Met een faseplan kijken we samen of doorstroom naar een meer zelfstandige woonvorm haalbaar is. Dit doen we op basis van de WMO, WLZ en Forensische zorg.

Onze woonvormen

We hebben verschillende woonvormen, die bij verschillende wensen en mogelijkheden passen:

  • 24-uurs groepswonen
  • zelfstandig begeleid wonen met 1 andere cliënt
  • zelfstandig begeleid wonen in een studio van Indaad
  • wonen via de omslagroute (Gemeente Amsterdam). Bij deze laatste vorm kan je na een periode een eigen huurcontract krijgen als je aan de voorwaarden voldoet (zie deze link voor meer informatie).

Bij alle woonvormen is altijd (24/7) zorg in de nabijheid. Overdag en ‘s avonds is er individuele begeleiding. ‘s Nachts is binnen 30 minuten een begeleider op locatie.

Iedereen krijgt een vast aanspreekpunt: een eigen coach. Deze ondersteunt cliënten bij alle vragen die ze hebben. Daarnaast krijgen ze woonbegeleiding van een aantal vaste medewerkers. Indaad is 24/7 bereikbaar.

Locaties van onze woningen

De woningen van Indaad zijn verspreid door heel Amsterdam. Van Nieuw-West, West, Diemen tot Zuid-Oost. Aan de buitenkant zie je niet dat het een begeleid wonen voorziening is.

Ons doel? Dat cliënten weer zelfstandig kunnen wonen.

Aanmelden

Na de aanmelding wordt er een kennismakingsgesprek ingepland. Indaad hanteert geen harde contra-indicaties. Wij kijken wel of wonen bij Indaad bij de cliënt past.

Als de cliënt én Indaad denken dat wonen bij Indaad een goede oplossing is komt de cliënt op de de wachtlijst te staan. Als wij geen hulp kunnen verlenen, zorgen we dat iemand ergens anders hulp krijgt.

NB: Bij Indaad zijn op dit moment helaas geen woningen beschikbaar voor vrouwen, omdat we daar nu geen passende combinatie van voorziening en begeleiding bij hebben.

Aanmelden?

De kosten van wonen met Indaad

Wonen bij Indaad kost geld. Wat en hoeveel de cliënt zelf moet betalen hangt af van de zorgindicatie en het inkomen. In sommige gevallen is er leefgeld van Indaad voor de wekelijkse boodschappen. Wij helpen graag uit te zoeken wat per situatie van toepassing is.