Werkwijze

De volgende punten vormen de basis van onze werkwijze.

Omdat iedereen mee kan doen

Indaad kent geen contra-indicaties. Dit betekent dat er bij Indaad geen redenen bestaan om iemand op voorhand af te wijzen.

Vaste begeleider en plan op maat

Indaad werkt met een vaste begeleider voor elke cliënt. Samen stellen zij een begeleidingsplan op met hoofddoelen en subdoelen. Met dit plan en het regelmatige contact tussen de begeleider en de cliënt zien we sneller waar het misgaat en begeleiding nodig is, kunnen we sneller ingrijpen en beter schakelen op alle leefgebieden. Een aanpak die werkt.

Kleinschalig aan de slag

Indaad werkt met een klein en zelfsturend team. Hierdoor is altijd sprake van korte- en directe lijnen met de cliënt en een eventuele andere opdrachtgever. Indaad kent een werkwijze met een gewogen caseload van 5 tot 8 cliënten. Hierdoor krijgt de cliënt de aandacht en begeleiding die hij verdient.

In de buurt

Van de uren die een medewerker van Indaad werkt, werkt hij voor een groot deel in de directe omgeving (wijk) van de cliënt. Hierdoor zijn wij goed op de hoogte van de sociale kaart.

Van alle leefgebieden thuis

Indaad werkt samen met de cliënt aan het opbouwen van zijn leven. Wij werken samen met de cliënt gelijktijdig aan wonen, werken, dagbesteding, school, relaties etc. Hierdoor is geen sprake van een versnipperde aanpak en wordt sneller resultaat geboekt.