Indaad

Terug naar overzicht

Filmpjes over de strafrechtketen in begrijpelijke taal


Het Ministerie van Justitie en Veiligheid heeft samen met ketenpartners (waaronder ook Indaad) filmpjes gemaakt over de strafrechtketen. De filmpjes zijn er voor iedereen, maar zijn in het bijzonder bedoeld voor mensen met een licht verstandelijke beperking (LVB). Het ministerie heeft namelijk als taak aan iedereen de strafrechtketen helder uit te leggen, dus ook aan mensen met een licht verstandelijke beperking (LVB).

De filmpjes leggen in begrijpelijke taal uit wat er gebeurt als je iets hebt gedaan wat niet mag volgens de wet. Zo wordt onder andere uitgelegd hoe een aanhouding verloopt en wat de straf en uitvoering van een straf precies inhoudt. Als je iemand op simpele wijze wilt uitleggen hoe het strafrecht werkt, weet dan dat dit soort filmpjes bestaan.

Hieronder vind je per filmpje een handige link naar YouTube:

 Bron foto: Pexels.com